Tepih servis Novi Sad - ĆULUM✔️ > Blog > Devet prednosti čišćenja tepiha

Devet prednosti čišćenja tepiha

Produžuje životni vek vašeg tepiha i održava ga novim

Uvek, tepisi imaju tendenciju da podnose udarce zbog stalnog prometa na podu svakog dana. Postepeno, prašina i prljavština postaju ukorenjeni u vlakna tepiha, zbog čega tepih izgleda prilično prljav i potamnelih boja. Zar vam ne nedostaje kako je vaš dom izgledao kada je vaš tepih prvi put postavljen? Pa, to je jedna od prednosti čišćenja tepiha.

Iako je usisavanje od suštinskog značaja za uklanjanje površinske prljavštine, profesionalno čišćenje parom će ući dublje u tepih kako bi se izvukla prljavština naslaga i ostataka koja su ostale iza redovnih usisavanja.

Pored toga, TEPIH SERVIS NOVI SAD – ĆULUM kao kompanija za profesionalno čišćenje tepiha ima proverene proizvode koji će dezinfikovati tepih i osvežiti vlakna kako bi vaš tepih ponovo izgledao kao nov.

Uklanja mrlje od tepiha

Da li ste ikada sami pokušali da skinete mrlju sa tepiha? Mislite da je nestalo, ali nekoliko dana kasnije, ostaje vam prljava mrlja koja Vas nervira svaki put kada prođete pored nje. Naravno, nema mrlje, ali nije ni čisto.

Hemijski proizvodi za čišćenje u domaćinstvu ili domaći proizvodi (ako nisu pažljivo odabrani) mogu promeniti boju tepiha i čak ih trajno oštetiti. Osim toga, ako odmah ne uočite tu grešku, ona može da se upije u podlogu i postane mrlja koja se ponavlja. Uvek obrišite višak tečnosti ili nered odmah čistim papirnim ubrusom, a zatim razmislite o tome da pozovete profesionalca.

Još jedna prednost čišćenja tepiha je da je obučeni tehničar proučavao različite vrste vlakana tepiha tok svog radnog iskustva i naširoko poznaje mnoge vrste vlakana.

Oni imaju iskustvo da znaju šta da dodaju kao predtretman prilikom čišćenja parom.

Različiti tretmani uklanjaju teške mrlje kao što su prolivena kafa, vino, telesne tečnosti, prljavština, blatnjave šape i druge mrlje od kućnih ljubimaca.

Održava zdravije životno okruženje

Bakterije i alergeni u tepihu mogu kontaminirati kvalitet vazduha u zatvorenom prostoru i otežati disanje onima koji pate od alergija ili astme. Ovo može doprineti respiratornim problemima i izazvati druge zdravstvene probleme za vas i najugroženije članove vašeg domaćinstva.

Profesionalni tretmani i procesi čišćenja tepiha pomažu u uklanjanju ovih alergena i dezinfekciji tepiha, obezbeđujući zdraviji, čistiji vazduh u zatvorenom prostoru. Ovo je posebno značajno u jesenjim i zimskim mesecima kada stanovnici Niša provode više vremena u zatvorenom prostoru.

Jedna od prednosti čišćenja tepiha je čistiji vazduh u zatvorenom prostoru.

Možda ste neko ko veruje da postoji kompromis. Ne želite da potrošite previše novca na profesionalnu uslugu čišćenja tepiha, pa umesto toga koristite jednu od onih mašina za čišćenje tepiha kod kuće ili za iznajmljivanje? Ali da li štedite novac? I da li su efikasna kao profesionalno parno čišćenje koje koristi moćnu ekstrakciju vode na visokim temperaturama?

Neke kućne mašine za čišćenje tepiha ostavljaju ostatke od predloženih hemikalija za čišćenje koje preporučuju da koristite. Kao rezultat toga, to će doprineti gore navedenim prljavim zakrpama / površinskim flekama. Dakle, sigurno, oni mogu funkcionisati kao privremeno rešenje, ali zar ne želite da znate da su vaši tepisi zaista čisti? Nastavite da koristite taj sistem za čišćenje kućnog tepiha i verovatno ćete morati da idete stalno na ista mesta, što će neizbežno uticati na vaše tepihe.

Eliminišemo zaprljane fleke u oblastima sa velikim prometom ljudi

Da li ste počeli da primećujete tamnije osenčene trake u oblastima prekrivenim tepisima gde postoji veliki obim pešačkog saobraćaja? Mesta kao što su ulazi, hodnici, stepenice, pa čak i ispred onog omiljenog kauča na koji postavljate noge?

Profesionalno čišćenje tepiha može pomoći da se one zaprljane trake vrate u prvobitnu ujednačenu boju. Ali, naravno, to pretpostavlja da je tepih zaprljan, a ne istrošen od starosti. Nažalost, nikakva količina čišćenja parom ne može vratiti izlizani tepih.

Doprinosi ukupnom čistom osećaju doma

Da li imate određeno doba godine kada volite da izvršite projekat generalnog remonta čišćenja? Za neke je to neposredno pre te praznične sezone; za druge, to može biti neposredno posle ili zaista, drugi to vole da rade i pre i posle sezonskih svečanosti, slava, Božića, nove godine ili Uskrsa. Nažalost, za mnoge, proleće pokreće grešku za čišćenje. Međutim, bez obzira koliko puta godišnje idete na čišćenje, prednosti čišćenja tepiha se ne mogu potceniti.

Očistite svaku površinu, svaku podlogu i svaki zid, vrata i kvaku, ali ako vaši tepisi izgledaju prljavo, vaš naporan rad će izgledati kao da je sve bilo uzalud. Profesionalno čišćenje tepiha nije nešto što želite da izostavite sa svoje kontrolne liste za čišćenje. Jedna od prednosti čišćenja tepiha je ta što doprinosi ukupnom estetskom, čistom izgledu i osećaju svakog doma.

Uklanjamo mirise i zamagljenost površina

Mnogi mirisi i blagi mirisi plesnivosti u tepisima mogu doći od nezgoda s kućnim ljubimcima ili prosipanja raznih pića. Urin u tepihu može biti problem. Kafa, na primer, ima karakterističnu aromu (prijatna kada je sveža), ali ustajala postaje problem i teško se otarasiti ako je ušla duboko u tepih. Profesionalna kompanija za čišćenje tepiha ima specijalizovane proizvode za dezinfekciju koji će pomoći u potpunom uklanjanju mirisa. Neki od ovih proizvoda su takođe bez mirisa kada se primenjuju.

I reč opreza! Možda znate da je vaš ljubimac imao jednu ili dve manje nezgode tokom godina na tim tepisima, ali ili ste postali slepi za nos, ili je miris zaista nestao. Međutim, miris i bakterije će se ponovo aktivirati kada dodate paru, vodu ili drugu tečnost u te tepihe.

Čišćenje parom bez dezinfekcije problematičnih područja će dovesti do toga da se mirisi ponovo pojavljuju ili materijalizuju po prvi put. Ipak, čišćenje parom sa dezinfekcijom (pod uslovom da zagađivači nisu ušli duboko u podlogu) će ukloniti te mirise.

Jedna od prednosti čišćenja tepiha je dom koji miriše kao potpuno svež i čist.

Provereno efikasnije od „uradi sam“ čišćenja tepiha!

Da li ćete ozbiljno provesti sve to vreme obilazeći svoj dom sa malom jedinicom za iznajmljivanje ili kućnom jedinicom za čišćenje tepiha? Koliko će vam vremena trebati da ravnomerno i efikasno pokrijete svaki centimetar vašeg tepiha? Zašto ne dovedete profesionalno sredstvo za čišćenje tepiha na 1-2 sata dok radite nešto privlačnije, a onda ćete znati da su sve otvorene površine sveobuhvatno pokrivene i temeljno očišćene da bi ušle duboko u vlakna tepiha. Ušteda vašeg dragocenog vremena i truda je još jedna od prednosti čišćenja tepiha. Profesionalni čistač tepiha koristi najnoviju opremu i može da proizvede efikasniji rezultat u deliću vremena.

Validacija garancije

Neke prodavnice tepiha i podova mogu zahtevati da svoje tepihe profesionalno čistite svake jedne ili dve godine. Kada kupujete tepihe za svoj dom, pogledajte zahteve garancije prodavca. Pod pretpostavkom da je to uslov vaše garancije, moraćete da istražite i uverite se da koristite kompaniju za čišćenje tepiha sa dobrom reputacijom, iskustvom i sertifikatom. Pored toga, uvek se pobrinite da dobijete službenu priznanicu kao dokaz.

Finalno

TEPIH SERVIS NOVI SAD – ĆULUM Vam preporučuje redovno usisavanje vašeg tepiha – najmanje jednom nedeljno između angažovanja profesionalca koji će očistiti vaš tepih parom. Na osnovu gore navedenih prednosti čišćenja tepiha, predlažemo da svoje tepihe profesionalno čistite najmanje jednom godišnje. Ipak, neki radije to rade češće u skladu sa različitim godišnjim dobima i praznicima.

Za druge, to će zavisiti od upotrebe vaših tepiha od strane članova domaćinstva. Neki kupci su motivisani posebnim prilikama – kao što je iščekivanje nove bebe u kući ili nakon što je vaš dragi ljubimac doneo na svet novu štenad.

Ipak, dosledno održavanje vašeg tepiha uz redovno profesionalno čišćenje tepiha će produžiti njegov vek, poboljšati njegov izgled i doprineti zdravijem kvalitetu vazduha.

Uživajte u svim prednostima gore pomenutog čišćenja tepiha uz ĆULUM – Tepih servis Novi Sad čišćenje tepiha. Koristimo najnovije komercijalne proizvode za čišćenje kako bismo postigli najbolje rezultate. Pozovite odmah za procenu 069/40-50-600.

Najpovoljnije cene mašinskog pranja tepiha u gradu.

Vaš pouzdan tepih servis u Novom Sadu i okolini punih 15 godina!

Po ceni od 300 din. / m2

• 15+ godina iskustva
• Preuzimanje i dostava tepiha u Novom Sadu i okolini
• Profesionalne mašine za pranje tepiha
• Proverena originalna hemijska sredstva
• Mogućnost vraćanja tepiha za 48h na zahtev klijenta
• Kvalitetna usluga 
Kontaktirajte nas i mi ćemo u najbržem roku odgovoriti na Vaše zahteve!

Naruči pranje tepiha