Tepih servis Novi Sad - ĆULUM✔️ > Blog > Zaštita i produžavanje životnog veka vašeg tepiha

Zaštita i produžavanje životnog veka vašeg tepiha

Vaš tepih je više od prostog dekorativnog elementa – to je investicija u udobnost i lepotu vašeg doma. Kako biste osigurali da vaš tepih ostane u najboljem mogućem stanju i trajao dugi niz godina, važno je primeniti odgovarajuće mere zaštite i održavanja. Evo nekoliko saveta o tome kako da produžite životni vek svog tepiha i očuvate njegovu lepotu.

1. Redovno usisavanje

Redovno usisavanje je osnovna mera održavanja za svaki tepih. Usisavanjem uklanjate čestice prašine, peska i ostalih nečistoća koje se akumuliraju u vlaknima tepiha. Preporučuje se usisavanje najmanje jednom nedeljno, a u područjima s intenzivnim saobraćajem i češće.

2. Brza reakcija na mrlje

Mrlje na tepihu treba odmah tretirati kako bi se sprečilo njihovo proširenje i trajno oštećenje vlakana. Koristite blagu deterdžentnu otopinu ili specijalne proizvode za uklanjanje mrlja, a zatim nežno tapkajte tepih suvim peškirom. Izbegavajte trljanje mrlje jer to može oštetiti vlakna.

3. Rotacija tepiha

Ako imate tepih s oba lica, redovno rotirajte tepih kako biste ravnomerno rasporedili habanje i izbegli prekomerno trošenje na određenim mestima. Ovo će produžiti vek trajanja tepiha.

4. Profesionalno čišćenje tepiha

Iako redovno održavanje kod kuće ima svoje prednosti, povremeno profesionalno čišćenje je neophodno. Profesionalni tepih servis, kao što je Tepih servis Novi Sad – ĆULUM, koristi specijalizovanu opremu i sredstva za dubinsko čišćenje tepiha. Ova usluga uklanja duboko usađene nečistoće i osvežava tepih, produžavajući njegov vek trajanja i obnavljajući njegov izgled.

5. Upotreba podmetača

Postavljanje podmetača ispod tepiha može smanjiti trenje između tepiha i podne površine. Ovo može sprečiti habanje tepiha i očuvati njegove vlakna.

6. Izbegavanje sunčeve svetlosti

Izlaganje tepiha direktnoj sunčevoj svetlosti može izazvati izbleđivanje boja. Pokušajte postaviti zavese ili roletne kako biste zaštitili tepih od prekomerne sunčeve svetlosti.

Očuvanje i produžavanje životnog veka vašeg tepiha zahteva redovno održavanje i pažnju. Uz primenu ovih saveta i povremeno profesionalno čišćenje od strane Tepih servisa Novi Sad – ĆULUM, vaš tepih će ostati lep i trajati mnogo godina. Vaš tepih zaslužuje najbolju negu kako bi vam pružio toplinu i udobnost u vašem domu. Za dodatne informacije i usluge, pozovite nas na telefon: 069/40-50-600.

Najpovoljnije cene mašinskog pranja tepiha u gradu.

Vaš pouzdan tepih servis u Novom Sadu i okolini punih 15 godina!

Po ceni od 300 din. / m2

• 15+ godina iskustva
• Preuzimanje i dostava tepiha u Novom Sadu i okolini
• Profesionalne mašine za pranje tepiha
• Proverena originalna hemijska sredstva
• Mogućnost vraćanja tepiha za 48h na zahtev klijenta
• Kvalitetna usluga 
Kontaktirajte nas i mi ćemo u najbržem roku odgovoriti na Vaše zahteve!

Naruči pranje tepiha